7 Kändisar som är tokiga i katter

Det talas ibland om katt- och hundmänniskor och att vilket av husdjuren man föredrar säger någonting om hur man fungerar som människa. En del av tankegången bygger förmodligen på att vi attraheras av olika karaktärsdrag som hundar respektive katter har. Hundar är lojala, lydiga och lekfulla, medan katter är mystiska, självständiga och värdiga. Och nog är det säkert så att det säger någonting om hur vi är som människor, även om det kanske inte är så avslöjande som en del skulle hävda. För skojs skull kan du fråga dig själv om du visste på förhand att de här kända människorna är tokiga i katter.

  • Popsångerskan Taylor Swift älskar katter. Två katter har hon och de bär namnen Olivia Benson och Meredith Gray. Hon missar inte en chans att lägga ut bilder på sitt Instagram-konto där hon är tillsammans med sina två håriga vänner.
  • Katy Perry har världens mest följda Twitterkonto, en enormt framgångsrik musikkarriär och två katter. Den ena katten har hon fyndigt nog döpt till Kitty Purry, den andra heter Monkey. Just Kitty Purry torde vara är en av de mest berömda katterna på den här listan då den fick figurera i en mindre roll i musikvideon till låten “I kissed a girl”. Perry är enligt egen utsago besatt av katter.
  • Skådespelaren Jon Hamm är mest känd för sin roll som Don Draper i serien Mad Men. Men han har efteråt fyllt sitt CV med mängder av roller i filmer och tv-serier. Många minns honom också för minnesvärda insatser i den bleka framtidsvisionen Black Mirror. Hur mycket han älskar katter har han beskrivit i ett otal olika framträdanden i talkshows och tidningsintervjuer.
  • Att forne sångaren i the Smiths, Morrissey, verkligen tycker om katter är en naturlig följd av hans långa engagemang i djurrättsfrågor. Ett engagemang som mer än en gång fått sångaren att hamna i blåsväder. En av de första skivorna av the Smiths bar titeln “Meat is Murder”, och det var verkligen inte något skämt. Den som googlar på Morrissey och katter hittar massor av foton där han syns med sitt favorithusdjur. Det går att hitta Tumblr-feeds tillägnade foton på sångaren tillsammans med katter.
  • Den brittiske komikern Ricky Gervais är en känd djurvän. Katten som han har tillsammans med sin flickvän sedan många år har nämnts både i podcasts och tv-framträdanden. Gervais har också blivit känd för att skänka en hel del pengar till olika djurskyddsorganisationer. Detta vid sidan av hans outtröttliga arbete med att skapa uppmärksamhet för misshandel av djur på hans välföljda twitterkonto.
  • Rapparen och musiken Kesha har en siameskatt som hon kallar för Mr. Peep$. Sentida rykten gör gällande att hon och hennes pojkvän på senare tid kommit att bli vårdnadshavare av totalt tre katter. Utöver det har hon framträtt i talkshows som Conan O’Brien och talat om hur hon planerar att starta en kattkult. Det står med andra ord klart att Kesha är fullständigt besatt av katter.
  • TIll sist har vi ännu en brittisk komiker som är en stor älskare av katter. Russell Brand, möjligtvis för en svensk publik mest känd som före detta pojkvän till en tidigare deltagare i den här listan. Han dejtade nämligen Katy Perry under några år. Det finns faktiskt ytterligare en koppling till ett namn vi tagit upp här: hans katt heter nämligen Morrissey efter tidigare nämnda brittiska popstjärna.